Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

NASVET: Zakaj je treba nova oblačila obvezno oprati?

January 24, 2018

Številni neučakani potrošniki nova oblačila prvič oblečejo še preden jih operejo. Reakcija ob stiku neoprane tkanine s kožo pa je lahko zdravju zelo škodljiva, saj so oblačila prepojena s kemikalijami, običajno pa je ta isti kos garderobe pomerjal že kdo pred vami.

V tovarni za izdelavo oblačil proizvajalci uporabljajo številne kemikalije. Ena najnevarnejših je brez dvoma formaldehid, ki lahko povzroči burno reakcijo na koži. Formaldehid je toksičen in hlapljiv, zato imate zdaj več kot dober razlog, da se mu s pranjem oblačil izognete.

Številni potrošniki redko kdaj pomislijo, da so oblačila v garderobah trgovin pomerjali že mnogi pred njimi. Na ta način lahko na svoje telo prenesete številne viruse, bakterije, parazite in druge nečistoče. Če že svoji prijateljici ne posodite vaših hlač iz higienskih razlogov, naj bo tudi novo oblačilo še preden je oprano na istem seznamu predmetov, ki jih ne delite z drugimi.

“Iz higienskih razlogov morate nove kose vaše garderobe pred prvim nošenjem oprati vsaj enkrat. So primeri, ko je priporočljivo oblačila pred prvo uporabo oprati vsaj dvakrat. Kot dermatolog sem se soočal že z mnogimi težavami, ki jih je na koži izzvalo neprimerno postopanje z novimi oblačili. Zlasti, ker pred prvim nošenjem niso bila oprana,” tako pravi dr. Donald Belsito, profesor dermatologije iz Združenih držav Amerike.

Tako praktično ni oblačila, ki ga ne bi bilo dobro oprati pred prvo uporabo. Imejte radi svoje telo in zdravje. Ko boste oprali svoja oblačila pa vam svetujemo uporabo mehčalcev Sampy. Mehčalci Sampy so namreč vrhunski slovneski proizvod, ki perilu dodajo prijeten vonj, oblačila boste tudi hitreje posušili, lažje pa jih boste tudi zlikali.

Preberite tudi

RSS
Instagram