Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

NASVET: Kako odstraniti bučno olje z oblačil?

February 3, 2018

Madeži bučnega olja na oblačilih so prava nočna mora. Nekateri prav zato oblačila namesto, da bi oprali, raje kar zavržejo. Tega nikar ne počnite!

Prav z vprašanjem, kako odstraniti madež bučnega olja, se je na naši Sampy – nasveti za pranje perila facebook strani na nas obrnila gospa Tina. Naj najprej povemo, da je iz tkanin lažje odstraniti zeleno barvo kot pa samo maščobo bučnega olja.

Za učinkovito odstranjevanje madežev bučnega olja morate izbrati detergent, ki dobro razmaščuje. Sicer boste madeže najlažje odstranili iz umetnega tankega materiala, kot je poliester, saj olja ne vpije dobro. Olje je lahko odstraniti tudi iz tankega naravnega materiala, kot je platno. Najtežje bučno olje odstranimo iz debelih volnenih tkanin.

Bučno olje boste iz vseh materialov najlažje odstranili pri temperaturi vode med 60 °C – 90 °C. Ker je olje nepolarno sredstvo, lahko za odstranjevanje uporabimo nepolarna topila, kot je čistilni bencin, vendar je pomembno, da upoštevate varnostne ukrepe in ustrezno količino topila.

Če se torej umažete, madež operite s sredstvom, ki odstrani maščobo in oblačilo obesite na sončno svetlobo. Če je madež na beli obleki, pa lahko obleko operemo na 60 °C. Pazite na naravo, da detergente, ki nam in naravi škodijo,
uporabljate le, ko je to res potrebno – pri trdovratnih madežih.

Pri pranju vam svetujemo tudi uporabo mehčalcev Sampy, ki bodo poskrbeli za hitrejše sušenje perila, nežnejši vonj in lajše likanje. Naj ob tem še povemo, da je Sampy mehčalec vrhunski slovenski proizvod.

Preberite tudi

RSS
Instagram