Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Tako lahko prihranite pri strošku pranja perila

March 22, 2018

Se tudi vi vsak mesec držite za glavo, ko vidite račun za elektriko? Eden večjih porabnikov električne energije v gospodinjstvih so brez dvoma pralni stroji. Da bi privarčevali vsaj kakšen evro, vam tu podajamo nekaj varčevalnih nasvetov.

Pranje perila je nujno opravilo v vsakem gospodinjstvu, zato je neizbežen tudi strošek za električno energijo, ki jo pri tem porabimo.

Ob tem pa le redko pomislimo, da bi lahko z ukrepi učinkovite rabe prihranili del energije in s tem zmanjšali znesek na računu, hkrati pa bi tako pripomogli tudi k manjšemu obremenjevanju okolja.

 

Pri pranju perila v pralnem stroju se kar 90 odstotkov energije porabi za gretje vode, zato je izbira temperatura pranja zelo pomembna. Če temperaturo zmanjšamo s 40 na 30 °C lahko prihranimo kar do 30 odstotkov električne energije. Tako že pri štirih pranjih prihranimo dovolj energije za naslednji pralni stroj umazanega perila.

Koristen ukrep je tudi pranje v času nižje tarife električne energije – to je med 22. in 6 uro ob delovnih dnevih ter ves dan ob koncu tedna.

Ali ste vedeli?

Nezanemarljiva pa je tudi starost in učinkovitost pralnega stroja, saj starejši stroji porabijo precej več električne energije in vode, kot novejši modeli. Vsekakor pa pri pranju svetujemo uporabo mehčalcev Sampy. Ti poskrbijo, da bo vaše perilo mehkejše in bolj dišeče.

Vir: seniorji.info

Preberite tudi

RSS
Instagram