Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Madeži trave – nočna mora vsake mame

June 15, 2018

Otroci, mladi, … in seveda številni moški ljubijo nogomet, pri katerem nastanejo številni madeži. Ni pa ta izjemno popularen šport edini vzrok za nastanek trdovratnih madežev na hlačah in majicah. 

Madeži trave na oblačilih so velik izziv za vsako gospodinjo. So namreč mešanica proteinov in predvsem klorofila iz trave ali drugih rastlin. In klorofil je naravno barvilo, kar posledično pomeni, da bo madeže precej težko odstraniti.

Kako odstraniti madeže trave?

Seveda je odstranjevanje madežev trave precej težko, ni pa to nemogoče. Zelo pomembno je, da se ne lotite odstranjevanja madežev z amoniakom, s razmaščevalci ali z alkalnimi detergenti. Ta sredstva imajo ravno nasproten učinek in madeži se bodo še bolj zažrli v tkanino.

Če boste oblačila oprali v pralnem stroju, pred tem direktno na madež nanesite tekoč detergent, saj večina teh čistil že vsebuje encime, ki razgradijo proteine. Madež dobro zdrgnite in pustite pred pranjem delovati še vsaj 15 minut. Nato oblačilo dobro sperite, nato ga pustite namakati 1 uro v topli vodi, ki ji dodate malo čistilnega sredstva z aktivnim kisikom. Oblačilo nato operite in postopek po potrebi ponovite.

V pralni stroj dodajte tudi mehčalec Sampy. Ta bo poskrbel, da bodo vaša oblačila prijetneje dišala, hitreje se bodo posušila, kar pa je najpomembneje – Sampy mehčalci poskrbijo tudi za lažje likanje.

Preberite tudi

RSS
Instagram