Sampy poletna nagradna igra je zaključena

Konec julija in v prvih dnevih avgusta je na Sampy Facebook strani potekala poletna nagradna igra. Pridno ste v komentarjih objavljali vaše poletne fotografije, nekoga izmed vas pa bomo tudi osrečili s Sampy mehčalci.

Objavljamo ime nagrajenke Sampy nagradne igre

Sampy Facebook nagradna igra je zaključena in moramo vas pohvaliti, da ste zahtevno nalogo nagradne igre dobro opravili.

7 napak, ki jih delate med pranjem perila

November 12, 2018

Kljub temu, da imate dolgoletne izkušnje s pranjem perila, pa je nekaj pogostih napak, ki lahko poškodujejo tkanino in barve.

  1. NI DOVOLJ, DA LOČITE LE SVETLA IN TEMNA OBLAČILA

Bolj kot ločite oblačila, bolj sveža bodo ostala. Razdelite zelo umazana in blatna oblačila od tistih, ki imajo samo kakšen madež. Ločite težke materiale kot na primer jeans od lahkih tkanin.

  1. NE NALIJTE DETERGENTA DIREKTNO NA OBLAČILA

Za najboljšo razporeditev detergenta je najboljše, da najprej pripravite oblačila, nato dodate vodo in nato nalijete detergent.

  1. ČIM MANJ UPORABLJAJTE SUŠILNI STROJ

Če imate čas naravno posušiti perilo, storite to. Če pa vseeno uporabljate sušilni stroj, ga ne napolnite do vrha in pazite, da ne presušite oblačila. Da bi se izognili mečkanju oblačil, ga po sušenju obesite še na žico, da se zravna.

  1. NE MEŠAJTE NOGAVIC Z OSTALIM PERILOM

Vsem je znana zgodba, ko čudežno izgine ena izmed nogavic iz para. V pralni stroj dajte najprej nogavice in nato ostalo perilo, saj je tako manjša možnost, da se bodo zataknile za kakšen drug kos garderobe in se izgubile.

  1. ZAPRITE ZADRGE

Odprte zadrge lahko poškodujejo občutljivo tkanino in celo lahko uničujejo vrata pralnega stroja.

  1. NAREDITE TEST ALI OBLAČILA PUŠČAJO BARVO

Pred prvim pranjem oblačil preverite ali puščajo barvo. Navlažite en del in jo podrgnite ob belo tkanino. Če pušča barvo, ta kos oblačila perite ločeno, dokler preneha bledeti.

  1. ČIŠČENJE PRALNEGA STROJA

Izpraznite filter po vsakem pranju. Filter očistite z detergentom in zobno ščetko, nato pa ga dobro osušite. Enkrat letno tudi dobro prečistite cev.

Da bo pa vaše perilo nežno, mehko z več volumna in dolgotrajnim ter prijetnim vonjem do naslednjega pranja pa uporabite mehčalec Sampy, ki bo tudi pospešil sušenje in olajšal likanje.

RSS
Instagram