Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Kako se hitro in preprosto znebiti kosmov na oblačili?

October 18, 2017

Na bombažnih in volnenih hlačah ter majicah pa tudi na sintetičnih oblačilih se pogosto naredijo grudice. Nekateri jih sicer poimenujejo tudi “mucke” ali kosmi. Ne glede na poimenovanje jim je skupno eno – zelo neestetske so. 

Obstajajo hitre in preproste rešitve, kako popraviti videz vaših oblačil. Pri manj zahtevnih oblačilih si lahko pomagate že s širšim lepilnim trakom. Odrežete kos lepilnega traku in mucke se bodo kar same odlepile od oblačil. Dodatna prednost je, da lahko na tak način z oblačil odstranite tudi lase in drugo nesnago.

Za odstranjevanje muck nekateri težko verjamejo, a pomagate si lahko tudi s spužvasto gobico za pranje posode. Kosme odstranite tako, da podrgnete po kosu oblačila s hrapavim delom, ostanki pa se bodo ujeli v grobo teksturo.

Hitra in preprosta rešitev za odstranjevanje kosmov, ki se naberejo na oblačilih je tudi kamen za nego pet. Odvečen tekstil se namreč ujame v reže, zato bodite pri negi oblačil bolj previdni, kot običajno.

Za odstranjevanje muck z oblačil lahko uporabite tudi britvico. Napnite samo del oblačila in nežno podrsajte z britvico. To ponavljajte toliko časa, da boste “obrili” kosme s celotne majice ali hlač.

Preberite tudi

RSS
Instagram