Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Kako obleči otroka v zimskih dneh?

November 21, 2017

Pulover ali majica? Žabice ali hlače? Bunda, šal ali volnena kapa in rokavice? Vsa ta vprašanja staršem dan za dnem v hladnih jesenskih in zimskih dneh rojijo po glavi. Veliko dvomov, a malo koristnih napotkov. Kako ravnati?

V povprečju imamo v notranjih prostorih med 20 in 22 stopinjami celzija. Priporočljivo je, da imajo malčki oblečene žabice in ne preveč debele hlače. Če otroci veliko migajo in tla niso premrzla, so brez problema lahko samo v žabicah. Na ta način običajno ravnajo tudi vzgojiteljice v vrtcih. Ko je prostor ogret na več kot 22 stopinj, nikar preveč ne oblačite otrok. To otrokom bolj škodi kot koristi.

Ob tem strokovnjaki opozarjajo, da če otroku oblečete žabice, mu nikar ne obujte še dodatnih nogavic, saj mu bo prevroče. To storite le v primeru, da greste na sprehod in je zunaj manj kot -10 stopinj celzija.

Kako je z zgornjimi deli oblačil? Otroke do starosti treh let lahko oblečete le v “body”, čezenj pa jim oblecite še majico. Tako poskrbite, da otrok ne bo imel odkritega ledvičnega dela. Pri malčkih pa bodite pozorni, da jim oblečete spodnjo majico ter majico, v kolikor pa se odpravljate na prosto, jim oblecite še dodatno jopo.

Šal? Kapa? Rokavice? Ko temperature padejo pod ledišče, ali če zunaj piha, je priporočljivo, da malčkom in dojenčkom nadenete pokrivalo, šal in rokavice. To storite tudi takrat, ko so temperature višje in vidite, da ima otrok mrzla ušesa, nos, ali prste na rokah.

Preberite tudi

RSS
Instagram