5 velikih napak, ki jih delate pri pranju perila

sampy

Naše babice brez dvoma poznajo veliko trikov in pravil glede pranja perila. Celoten proces pranja perila je pomagala pospešiti in olajšati elektrika, z njo pa tudi izum pralnega stroja. Toda v trenutku, ko so in smo pričeli s pranjem oblačil v pralnem stroju, so se pričele pojavljati tudi “napake”, ki lahko uničijo tekstil. In s […]

Mehčalec Sampy za mehkejša oblačila

Ali ste vedeli, da so mehčalci Sampy proizvedeni v Sloveniji? Da bo perilo bolj mehko in dišeče, vam svetujemo uporabo Sampy mehčalca, ki ga lahko kupite v kar petih različnih vonjih.

Koliko garderobe naj ima otrok v vrtcu? Tu je odgovor!

September 19, 2019

V septembru se z novim šolskim letom prične tudi novo vrtčevsko leto. Z njim pa tudi prehod iz dolgega in precej vročega poletja v precej bolj hladno jesen. Če smo še pred nekaj dnevi imeli temperature do 30 stopinj, se bodo zdaj termometri težko povzpeli čez dvajsetico. In kako obleči otroke?

Ne pretiravajte z oblačili

Otrok v prvih hladnejših jesenskih dneh ne oblecite preveč. Sonce je namreč še vedno “solidno močno” in hitro lahko vašemu malčku postane prevroče. Bodite zmerni z debelino majice in hlač in pomislite, ali res že potrebuje tudi žabice.

Otroku čez majico nadenite jopico ali lahko prehodno bundico. Lahko mu čez majico oblečete tudi anorak. Tudi v nahrbtnik za v vrtec mu dajte vremenu primerna oblačila. Med rezervna oblačila tako skoraj da obvezno sodi vsaj en bodi, bombažna majica z dolgimi rokavi, hlače, nogavice, lahko pa tudi žabice. Slednje naj bodo nadete le po potrebi.

Pri mlajših otrocih, starih od enega do treh let je prav, da imajo s seboj v nahrbtniku vsaj dvojno garderobo. Malčki v starosti od treh do šestih let pa imajo lahko načeloma le po en kos rezervne garderobe, saj se ne slinijo, oziroma je nekoliko manj možnosti, da bodo konkretno umazani.

Preberite tudi

RSS
Instagram