Koronavirus: Oblačila perite pogosteje!

oblačila

Koronavirus velja za eno resnejših, predvsem pa javnosti še vedno precej neznanih zdravstvenih obolenj v zadnjem času. Gre za virus, pri katerem je kvalitetna higiena izjemnega pomena.

Izžrebali smo 4. decembrsko nagrajenko!

Četrta decembrska Sampy nagradna igra, ki je potekala na Facebook strani Sampy mehčalcev, je zaključena. En nagrajenec, oziroma nagrajenka izmed vseh sodelujočih tako prejme praktično Sampy darilce, ki bo pripomoglo k temu, da bo perilo dlje in lepše dišalo. Sampy zato v tretji nagradni igri, ki se na Facebook strani Sampy mehčalcev poteka vsak decembrski teden, […]

Koliko garderobe naj ima otrok v vrtcu? Tu je odgovor!

September 19, 2019

V septembru se z novim šolskim letom prične tudi novo vrtčevsko leto. Z njim pa tudi prehod iz dolgega in precej vročega poletja v precej bolj hladno jesen. Če smo še pred nekaj dnevi imeli temperature do 30 stopinj, se bodo zdaj termometri težko povzpeli čez dvajsetico. In kako obleči otroke?

Ne pretiravajte z oblačili

Otrok v prvih hladnejših jesenskih dneh ne oblecite preveč. Sonce je namreč še vedno “solidno močno” in hitro lahko vašemu malčku postane prevroče. Bodite zmerni z debelino majice in hlač in pomislite, ali res že potrebuje tudi žabice.

Otroku čez majico nadenite jopico ali lahko prehodno bundico. Lahko mu čez majico oblečete tudi anorak. Tudi v nahrbtnik za v vrtec mu dajte vremenu primerna oblačila. Med rezervna oblačila tako skoraj da obvezno sodi vsaj en bodi, bombažna majica z dolgimi rokavi, hlače, nogavice, lahko pa tudi žabice. Slednje naj bodo nadete le po potrebi.

Pri mlajših otrocih, starih od enega do treh let je prav, da imajo s seboj v nahrbtniku vsaj dvojno garderobo. Malčki v starosti od treh do šestih let pa imajo lahko načeloma le po en kos rezervne garderobe, saj se ne slinijo, oziroma je nekoliko manj možnosti, da bodo konkretno umazani.

Preberite tudi

RSS
Instagram