Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Koronavirus: Oblačila perite pogosteje!

February 28, 2020

oblačila

Koronavirus velja za eno resnejših, predvsem pa javnosti še vedno precej neznanih zdravstvenih obolenj v zadnjem času. Gre za virus, pri katerem je kvalitetna higiena izjemnega pomena.

Kihamo v rokave, namesto v roke

Glede na to, da navodila pravijo, da je potrebno kihati in kašljati v rokave, je posledično potrebno pogostejše pranje oblačil. Le na ta način bo mogoča splošna izboljšana higiena. Pomembno je, da v času virusnih obolenj pri pranju ne varčujemo s praški (seveda z njimi tudi ne pretiravamo), prav tako pa strokovnjaki odsvetujejo uporabo “eko načinov” pranja. Pomembno je namreč, da oblačila speremo z zadostno količino vode.

Otroška oblačila perite ločeno od vaših

Odrasli se običajno gibamo v drugačnih družbenih krogih kot otroci. Ko smo v stiku z ljudmi v službi, trgovini in na javnih mestih, je več možnosti, da viruse prinesemo domov. Otroci so sicer, kljub temu, da hodijo v vrtec, v stiku z nekoliko manjšim številom ljudi.

Prav zato je pametno, da vaša oblačila perete ločeno ločeno od otroških oblačil. Otroki imunski sistem je namreč bolj dovzeten za okužbe.

Perite na 60 stopinj

Raziskave kažejo, da pranje oblačil pri nizkih temperaturah, torej temperaturah do 40 stopinj, ubije le 6 odstotkov pršic v tkaninah. Pri 60 stopinjah Celzija pa so škodljivi organizmi uničeni stoodstotno.

Preberite tudi

RSS
Instagram