Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Kako odstraniti madeže krvi iz oblačil?

June 4, 2020

Menstrualna kri, kri zaradi poškodbe, ali pa kri, ki je otroku stekla iz nosa na oblačilo. Zaupamo vam, kako hitro in enostavno odstraniti madeže krvi iz oblačil.

Vsi smo se že kdaj srečali s to težavo, a naj odstranjevanje krvi iz oblačil ne bo vaša nočna mora. Prvi korak, ki je za odstranjevanje madežev izjemnega pomena – to storite v najkrajšem možnem času. Ne odlašajte do popoldneva ali do naslednjega dne. V takem primeru si boste nakopali veliko več dela, rezultat pa bo vprašljiv.

Seveda najprej poskrbite za vaše zdravje, oziroma poskrbite za zaustavitev krvavenja. Nato pa so na vrsti vaša oblačila, ki jih želite spraviti v prvotno stanje.

Pred odstranjevanjem madežev krvi najprej preverite informacije na etiketi

Preden se lotite odstranjevanja madežev krvi z zelo agresivnimi čistilnimi sredstvi, preverite kaj piše na etiketi. Pomislite tako na okolje, kot tudi na vaša oblačila ter najprej poskusite kri odstraniti z naravnimi čistilnimi sredstvi, kot sta kis in soda bikarbona, ali pa zobna pasta. Začnite torej korak za korakom. Najprej manj agresivna čistila, nato postopoma uporabite agresivnejša čistila, a bodite pozorni, da ne uničite barv ali tekstila.

Naj bodo vaša oblačila vedno mehka. Uporabite mehčalec Sampy

Kako odstraniti sveže madeže krvi?

KORAK 1: Če so madeži krvi še sveži, potem je najbolje, da oblačilo začnete izpirati pod curkom mrzle vode. Nikar ne uporabite vroče vode, saj se bo kri še bolj zažrla v tekstil.

KORAK 2: V kolikor imate doma vodikov peroksid, popršite majhno količino vodikovega peroksida po madežu, malo počakajte ter nato splaknite pod tekočo mrzlo vodo. Na madež krvi lahko nanesete tudi nekaj kapljic mila, ki ga uporabljate za umivanje rok, podrgnete po oblačilu in nato splaknete pod tekočo mrzlo vodo.

KORAK 3: V oblačilo vtrite tekoče sredstvo za pranje in drgnite po madežu dokler madež ne izgine. V tem koraku lahko oblačilo perete s toplo vodo, oziroma v pralnem stroju.

KORAK 4: Po pranju oblačila nikar ne sušite v sušilnem stroju, če madež še ni povsem izginil. Bolje bo, da še enkrat ponovite postopek, saj boste tako imeli več možnosti za uspeh.

Kako odstraniti zasušeno kri z oblačil?

Samo zato, ker ste s čiščenjem krvavih madežev odlašali, ni še nič izgubljenega. Tudi zasušeno kri je mogoče očistiti z oblačil! Potrebovali boste le nekoliko več časa in energije ter nekoliko agresivnejši odstranjevalec madežev.

Zelo pomembno je, da oblačilo najprej namočite v mrzli vodi. V vodo dodajte nekaj praška, oziroma detergenta za pranje oblačil. Če tudi v tem primeru niste uspešni, dodajte malo amoniaka. Uspeh bi moral biti zagotovljen.

sampy mehcalec za perilo

Za pranje oblačil uporabite mehčalec Sampy

Pri pranju oblačil v pralnem stroju vam svetujemo uporabo mehčalcev Sampy. Mehčalec Sampy poskrbi, da so vaša oblačila mehkejša, dišeča, likanje oblačil pa bo bolj enostavno.

Preberite tudi

RSS
Instagram