Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

To so razlogi, da oblačila hitreje izgubijo barvo

April 24, 2019

Ste se že kdaj vprašali, zakaj nekatera oblačila hitreje izgubijo živahne barve, kot druga? V prvi vrsti gre seveda za kvaliteto blaga, oziroma izdelka, ki ste ga kupili. Običajno oblačila nižjega cenovnega razreda prej izgubijo živahnost odtenkov.

Pred pranjem narobe obrnite oblačila

Nova oblačila najprej namočite v mrzli vodi. S tem poskrbite, da se bo tekstil manj skrčil, poleg tega pa bodo barve ostale bolj obstojne. Nadalje pa oblačila vedno pred pranjem obrnite narobe. Tako bodo barve ostale dlje časa bolj živahne, tekstil pa ne bo deloval tako “izmučen”.

Ne pretiravajte s temperaturo

Po nasvetih izkušenih gospodinj si velja zapomniti pomemben podatek kar se tiče uporabe pralnega stroja. Oblačila perite na najnižji še učinkoviti temperaturi, ki jo vaš pralni stroj omogoča za kvalitetno pranje. S tem boste bolj varovali okolje in pralni stroj, privarčevali boste nekaj električne energije in kar je najbolj pomembno, vaša oblačila bodo živahnejših barv.

Izogibajte se kloru

Kdaj pa kdaj se zgodi, da so madeži res trdovratni. Takrat se na vse sile trudite nesnago čim prej spraviti s tekstila. Pri tem vam svetujemo, da ne uporabljate klora. Če želite oblačila pobeliti, izberite izdelke z natrijevim perkarbonatom.

Preberite tudi

RSS
Instagram