Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

Je bila vaša novoletna zaobljuba povezana s športom? Pa sploh veste kako prati športna oblačila?

January 3, 2018

Seveda! Januar je tu in prazničnemu prenajedanju sledi aktivna športna aktivnost. Številni ste se že odpravili v fitnes, na aerobiko, zumbo, … Skratka, prepotena oblačila je potrebno sproti prati po vsakem treningu. Veste kako?

V vaših oblačilih se nabira ogromno potu, odmrle kože in loj, kar je povezano z napori pri vadbi. Zato so taka oblačila še bolj občutljiva, tkanina pa je bolj na udaru. Znoj in vonj lahko dolgoročno majice in hlače tudi uničijo, če jih ne perete pravilno.

Zelo pomembno je, da ne pretiravate z detergentom. Če bo na oblačilih več detergenta, kot običajno, le-ta ne bolj učinkovit, ampak se le ne bo spral z oblačil. Nakopičeno čistilo bo v vlaknih ujelo in zadržalo mrtvo kožo ter ustvarilo idealno okolje za nastanek glivic.

Prav tako pred pranjem najprej obrnite oblačila navzven. Največji del umazanije je tako ali tako na notranji strani oblačil, s tem dejanjem pa boste poskrbeli tudi za to, bodo majice in hlače manj zbledele.

Če vam čas dopušča, oblačila pred pranjem najprej namočite v hladni vodi za vsaj 15 minut. Dodate lahko tudi malo kisa, ki bo pomagal odstraniti vonj in bakterije.

Imejte v mislih, da oblačila perete v hladni vodi, ter da uporabljate tudi detergent za hladno pranje perila. Pranje pri visokih temperaturah bo namreč elastan v tekstilu poškodovalo., oblačila pa se bodo manj skrčila.

Pozorni bodite tudi na to, da oblačila po uporabi najprej raztegnete, da se posušijo, če jih ne boste uspeli takoj oprati. Tako boste zmanjšali možnost za nastanek škodljive plesni.

Preberite tudi

RSS
Instagram