Znano je, kdo prejme Sampy darilni paket

Jesen že trka na vrata in čas bo za menjavo garderobe! Poletna oblačila je potrebno pospraviti v omare ter jih nadomestiti z jesensko-zimskimi oblačili.

Znana je nagrajenka Pomladne Sampy nagradne igre

Na Facebook strani Sampy mehčalcev smo v aprilu objavili nagradno igro. Ob izjemno veliko sodelujočih pa se je zmaga nasmehnila srečnici, ki bo lahko oblačila prala z mehčalci Sampy. Mehčalci Sampy za mehko in dišeče perilo Pranje oblačil z mehčalci Sampy vam prinaša bolj mehko in dišeče perilo. Mehčalci Sampy imajo posebno formulo, zaradi katere […]

NASVET: Kako preprečiti neprijeten vonj v omari z oblačili

January 17, 2018

Pogosto se zgodi, da nam zaradi nepravilnega shranjevanja in vzdrževanja oblačila smrdijo. Vonj po zatohlem in vonj po starih garderobnih omarah nista nič nenavadnega. Prav zato je pomembno, da znamo oblačila primerno negovati.

Velike garderobne omare so običajno potisnjene ob steno, zaradi česar nastaja vlaga in plesen. To seveda vpliva tako na kvaliteto zraka v prostoru, kot tudi na tkanino samo. Zato je pomembno, da se v izogib težavam držite sledečih nasvetov.

  1. Vašo garderobno omaro večkrat prezračite. Nič ne bo narobe, če vrata omare preden greste v službo, pustite odprta. Če nimate drugačne opcije poskrbite, da vsaj takrat, ko ob vikendih zračite stanovanje, odprete tudi vrata vaših garderobnih omar. Zrak bo zaokrožil in tako bo manj možnosti za nastanek gliv in plesni. Strokovnjaki priporočajo tudi pogostejše zračenje volnenih izdelkov in izdelkov iz krzna.
  2. Poskrbite za to, da so oblačila preden jih postavite v omaro, dobro posušena. Mokra oblačila so pravi zabaviščni park za vse vrste bakterij, zaradi toplega zraku pa je možnost za hiter razvoj vlage še toliko večja.
  3. Pri negi oblačil bodite še posebej pozorni na športna oblačila. Le ta so običajno prepojena z znojem. V kolikor ste pred shranjevanjem športnih oblačil le-ta slabo oprali, se zna zgoditi, da vas bo neprijeten vonj spremljal še dolgo.
  4. Zlikana oblačila običajno tako pospravite v omaro. To ni najbolj primerno, saj je v njih običajno nekoliko več vode. Para likalnika namreč do določene stopnje napoji tkanino z vlago.

Preberite tudi

RSS
Instagram